maandag 9 augustus 2010

8-8-2010 Nashville

's Ochtends hebben we het rustig aan gedaan. We hebben ontbeten en zijn even lekker wezen zwemmen in het zwembad. Gezorgd dat we voor elf uur allemaal gedoucht hadden en waren aangekleed zodat we toch nog op tijd konden uitchecken. Vervolgens op weg naar Nashville. Mooie omgeving waar je in rijdt. Het is wat heuvelachtig mooi groen maar wel warm. Wel prettig is dat je hier niet meer dat vochtige weer uit Florida hebt. De weg zelf is saai rechtdoor enzo met heel af en toe een flauwe bocht.

Gelukkig zorgt het Amerikaans verkeer af en dan voor wat afleiding. Op een gegeven moment roken we barbecue. In de familie betekent dit eigenlijk dat er iets aan het afbranden is. Er vloog iets zachts ondefinieerbaars tegen auto aan, zwart geen vogel. Nog eens en toen zagen we een auto voor ons rijden met een flinke aanhangwagen waar de rook van af kwam. Het leek wel of het ding in de ik stond nu zagen we ook de bron van de zwarte rotzooi want het waren stukken autoband. De trailer die twee wielen had aan beide kanten was al een band compleet kwijt en de andere was nu bezig met sneuvelen. Veel rook en vonken. Slingeren uiteraard, dus snel even ingehaald.
Vervolgens was er een pickup met een caravan die net een mile harder kon dan de vrachtwagens en dit voordeel zeker niet wilde laten schieten, ook al schommelde en slingerde de boel vervaarlijk, nadat de tien auto's voor ons hem rechts voorbij waren gemanouvreerd (wat hier gewoon mag) hebben ook wij dat maar gedaan. Yes we waren er eindelijk voorbij, en toen file....niet zo'n beetje ook, wegens road work was er uiteindelijk nog maar een baan over. Na een half uur waren we ook hier doorheen.
In Nashville aangekomen eerst naar de country music hall of fame geweest. Onderweg stond er een vette rij langs de straat die gelukkig was voor het Back to school programma. Dan kunnen de minderbedeelde kinderen een gratis schoolpakket komen ophalen met een rugzakje, schrijfgerei, schriftjes en broodtrommel enzo. De hoofdstraat is wel aardig met wat bars met livemuziek (country uiteraard). De hall of fame is waarschijnlijk erg leuk als je de mensen allemaal kent. Wij kenden op Elvis en Dolly na nagenoeg niemand dus de kinderen blij want het duurde niet lang. Geen must dus.
Op naar het hotel dat was ondanks dat de buurt vrij aardig was in wat pover staat dus ons geld terug gevraagd en naar een andere suite waar de juffrouw van het slechtere hotel ons bij geholpen heeft dit te boeken (Ze hadden dus wel goede service) gegaan. Dit was een zeer nette suite dus eindelijk weer zelf kokoen heerlijk al die vitamine van de verse sla, mais enz. Kindjes ook lekker gegeten nog lekker gezwommen en naar bed gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten