vrijdag 13 augustus 2010

12-08-2010 Atlanta at the Georgia Aquarium
Vandaag zijn we opgestaan en na het ontbijt meteen naar het Aquarium gegaan. De entreeprijs was stevig in totaal waren we voor zijn vieren 110 dollar kwijt. Nou ja dat is dan maar zo anderzijds kost Seaworld veel meer dus...
De entree was echt geweldig. Langs beide muren zwemmen de hele tijd vissen. Echt prachtig. Eenmaal binnen eerst naar de aaibaai. Hier kun je roggen, haaien, zeesterren, zeeegels, garnalen enzo aanraken cq. aaien. Bij de roggen duurde het even voor Thomas het durfde maar na wat aarzeling had hij praatjes voor tien. Niels bekeek het liever van een afstand, nee aanraken is niet nodig. Dus wij hem een kado beloofd uit het souvenier winkeltje als hij er ook een aait. Bij Thomas ging het mis drie roggen spartelden in het water omdat ze tegen elkaar aanzwomen een hoop water spatters en een huilende Thomas 'hij was gebeten'. Hij deboelde geschroken. Maar ja, toen wilde Niels zeker niet meer. Alhoewel dat kado, dat wilde hij wel. Wat een dillemma als je net zes bent. Na lang vijven en zessen zijn we toch maar de rest gaan bekijken.
Het aquarium is echt prachtig, het is veruit het mooiste dat ik ooit gezien heb. Dat geldt voor de varieteit aan soorten en ecotypes die hier te zien zijn, maar ook voor de manier waarop deze te zien zijn. Regelmatig loop je onder aquaria door die ook de muur naast je bezetten. Ze hadden veel via de koepels in de aquaria waardoor je het aquarium kan kijken.
Wat soorten betreft we hebben zeepaardjes,schildpadden, pinguins, walvissen, en heel veel verschillende soorten haaien gezien. Waarvan de grote tank met vier whalesharks een zaagvis, manta's en een hoop andere haaien en vissen wel het hoogte punt was. In dit aquarium mocht ook gedoken en of gesnorkeld worden dat kost wel tussen de 225 en 350 dollar per persoon. Met zes tegelijk als maximum. De tank was echt gigantisch groot.
Hierna weer terug naar de aaibaai. Uiteindelijk heet Niels samen met mij eindelijk een rog geaaid. Dus een kado. Vervolgens hebben we ook nog een platvis geaaid en een zeester garnalen enz.
Als kado koos Thomas een Rog (een knuffel waar je met je hand erin hem kunt laten praten dus nu hebben we weer toeters). Niels koos plastic inktvissen kreeftjes etc. Om lekker mee te kunnen spelen.
Vervolgens zijn we naar ht hotel gegaan hebben we lekker gezwommen. Vervolgens weer aangekleed en nog een even bij het aquarium wezen kijken het is tenslotte maar tien minuutjes lopen. Daarna lekker uit eten geweest bij de Longhorn.
Terug naar het hotel gegaan en gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten