vrijdag 6 augustus 2010

6-8-2010 Walking in Memphis

Vanochtend vroeg opgestaan. In het hotel (La Quinta) ontbeten. Vervolgens op pad naar Memphis. Om een beetje in de sfeer te komen hadden we muziek van de King op de radio aangezet. Onderweg bij een prachtig stuwmeer (grenada) gepicknikt. Even het visitor centre bezocht. Deze hadden veel opgezette dieren die in de omgevng ook in het wild te vinden moesten zijn. Na de lunch alles weer ingepakt en verder op weg naar Memphis.
We zijn meteen naar Graceland gereden en hebben hier het huis van Elvis bezocht. Geweldig wat een kitsch. Het huis op zichzelf is een mooi huis maar voor hedendaagse standaard niet heel erg groot. Maar voor die tijd waarschijnlijk wel. Om een beeld te krijgen van de inrichting moet je denken aan een kruising van wat Andre Hazes en Frans Bouwer in hun huis hebben staan nadat er zo'n tv makelaar stylist mee bezich is geweest. De jungleroom ook, is daar nou alles om te doen? Een te donkere met lelijke zware donkere houten meubels ingerichte kamer met tapijt op de vloer en het stuk dat over was hebben ze toen maar op het plafond geplakt. In elke kamer een tv (minstens een). In zijn tv kamer drie want dan kon hij ALLE DRIE de zenders tegelijk volgen. Hij mag blij zijn dat hij niet nu leeft onze tv op het hotel heeft al een stuk of zestig kanalen. Het huis was zo consequent lelijk ingericht dat het wel leuk was om te bezoeken. Het is een echte must.
Vervolgens naar het autopark van de King wezen kijken. Daar is niets mis mee, merken als ferrari, mercedes, Rolls en zelf een John Deere tracktor. Maar het mooiste was de paarse cadillac met witleren bekleding. Echt vet over de top.
Ook de twee privé jets van de king of rock and roll bezocht In dezelfde stijl als het huis. Maar luxe, en dat geldt zeker voor die tijd.
De andere exhibities bezocht die bij ons pakket zaten wel aardig maar die zijn op zich wel te missen. Wel leuk was de hele lange gang volgehangen met gouden LP's en singels. Hij heeft er genoeg en ik durf te wedden dat dit slechts een selectie was.
Na dit alles te hebben afgesloten nog even magneetjes gekocht voor de koelkast en een mooie sticker voor op mijn laptop.
Op weg gegaan naar het hotel een Motel 6 suites. De buurt zag er triestig slecht, arm en afgeleefd uit, wat ook voor het hotel opging. De baliejuf zat achter kogelvrij glas. Kortom echt gezellig. Meteen uitgecheked en naar het visitor center gegaan om een ander hotel te zoeken. Uiteindelijk nadat deze veel hotels had gebeld die vol zaten (het is immers weekend) toch nog een beter hotel gevonden. Dit is geen suite maar gewoon een hotel ook duurder maar wel in een prettigere buurt enzo.
Helaas konden we niet zelf koken nu en moesten we dus uit eten. We waren nog nooit bij een Cracker Barrel wezen eten dus dat hebben we eens uitgeprobeerd. Het is als je binnenkomt een winkel, zo'n ouderwetse waar ze vanalles door elkaar verkopen. Met karrenwielen en oud gereedschap aan het plafond. Het restaurant is moeders pot american style. Het is goed eten simpel en ook niet duur wij hadden twee volwassen maaltijden twee kinder maaltijden en allemaal dessert voor 41 dollar.
Nog even bij een Dillards binnengelopen (die zat er tegenover)en vervolgens naar ons fijne hotel gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten