vrijdag 13 augustus 2010

13-8-2010 Stone Mountain Park

Vanochtend vroeg opgestaan en naar Stone mountain park gegaan. Onderweg bij de publix even brood gekocht en toen weer door. Onderweg kwamen we wat mooie huisjes tegen. Echt iets voor als je de mega millions wint of zo.
Bij het park aangekomen een kaartje gekocht en naar de gondels gegaan. Op de top uitgestapt en op weg gegaan naar beneden. Het was erg warm en de zon stond fel aan de hemel maar we zijn stoere Hollandse jongens met een zeker zo stoere mama. Nadat we allemaal leeggezweet waren en gepast vermoeid beneden aankwamen hebben we wat gedronken en onszelf en elkaar nog eens op de schouder geklopt. Het pad was hier en daar immers stijl en het vraagt toch ook nog al wat spring en klauter werk daar het geen gewoon pad was. Wel was het erg leuk.
Met de shuttle weer terug gegaan naar het park daar even wat gegeten en naar de glasblazerij gelopen. Hier begon net een demonstratie. Dat was wel leuk eerst zag je hoe een vrouw gekleurde glazen hartjes maakte en vervolgens liet een man zien hoe je glas kleurde met zilver effecten en hoe je hieruit een vaas kon blazen. De kinderen vonden dat ook leuk. Wat was die oven heet. En dat glas was net gloeiende stroop.
Naar de 4D film journey to the centre of the earth. De kinderen vonden deze echter na een minuut of vier echt te eng en zijn met mama een journey naar buiten begonnen. Ik heb hem afgekeken en het was maar goed dat ze al weg waren want dat was echt te eng voor ze. Ik vond hem wel leuk.
Buiten een icee gedronken, deze mocht je zelf vullen alle smaken door elkaar wat jij wilde. Thomas vulde die van ons erg enthousiast met meloen fanta dus dat was onze keus met een klein beetje cola en appel smaak. Thomas boos op mij omdat ik hem een oen had genoemd. Maar het was te heet voor gemekker dus hebben we hem toch maar saampjes opgedronken.
Vervolgens even gewacht op de stoomtrein. Vanuit de trein kon je de MINIGOLF zien dus Niels zat meteen gebiologeerd te kijken. "Mama gaan we dat ook doen?" "Nee Niels niet bij 40 graden." "Grrrrrrr!" Vervolgens zat hij verlangend te kijken wat moesten die kinderen gelukkig zijn daar zo gezellig met hun ouders minigolfen. Nog voor de trein vertrok klonk er een donderslag en toen moest iedereen de trein uit. Want dan mag deze niet rijden. Eigenlijk lagen nagenoeg alle attracties toen stil. Jacqueline had het meteen niet meer en we hebben haar naar de Barn geloodst. Dit is een speelschuur voor kinderen met klimtoestellen, luchtgeweren voor schuimballetjes de nooit pijn doen als ze je raken. glijbanen en een hoopandere flauwekul met de gekleurde schuimballen. De kinderen vonden het geweldig. Op elkaar schieten met lucht kanonnen. Dus hier hebben we een goede driekwartier vertoefd.
Vervolgens omdat het nog steeds rommelde en de rest van de attracties ng steeds dicht waren zijn we richting de auto gelopen.
Hierbij kwamen we langs de kassa's Hier zag ik mensen in de rij staan die aan het armbandje te zijn al betaald hadden. Dus ik vraag aan de mensen waarom ze in de rij staan. Dat was om geld terug te vragen. Dus Jacq naar de auto met Thomas en ik met Niels ook een in de rij gaan staan. Het park had ons 102 dollar gekost voor ons vieren en nu kregen we 80 dollar terug. We hadden immers de kabelbaan naar boven genomen en dat was als enkeltje 5,5 dollar pp. Daar hadden we eigenlijk niet op gerekend.
Bij Cici's pizza wezen eten. Naar het hotel teruggegaan nog wat tv gekeken kinderen wat gespeeld en toen was het weer bedtijd.

4 opmerkingen:

  1. Goed, van je, dat je je refund kreeg!!!
    Ik heb net de foto's van Florida gezien. Heerlijk en wat hebben jullie leuke zonen!!!
    Groetjes uit een zonnig Oisterwijk (nog wel :))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat hebben jullie toch een leuke vakantie zeg!!!
    groetjes Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoy luitjes,leuk dat we zo op de hoogte blijven .Jullie kunnen weer even opladen voor het nieuwe schooljaar. Veel plezier de resterende tijd. Liefs Peter en Rina.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om jullie belevenissen zo te kunnen volgen!

    groetjes,
    Do & Gijs

    BeantwoordenVerwijderen