dinsdag 10 augustus 2010

10-8-2010 Great Smokey Mountains

Vandaag zijn we door de 'Great Smokey Mountains' geweest.
Op weg naar het park reden we door Gatlinburg gereden een alleraardigst stadje zeer touristisch maar wel mooi wat me erg aan Jasper (Canadeese Rocky mountains) deed denken.
Toen we het park binnenreden zijn we eerst naar het visitors centre geweest om te horen of er bepaalde plaatsen waren waar we het meeste kans maakte op beren. Tot onze telleurstelling wees de juffrouw een plak aan die ver van onze route verwijderd was met de mededeling dat het dan vaak alleen bij zonsopkomst of ondergang was.
Oke dat was wel jammer. Gelukkig waren er een paar mooie watervallen op onze route waarvoor we voor eentje ook nog een stukje moetsen wandelen (2,8 mile) waarin we dan in totaal ongeveer een halve kilometer zouden stijgen. Dus het rugzakje met wat drinken op de rug en kuieren maar. Het pad was smal en niet al te best verder was de dalkant op veel plaatsen ook echt dal. Hiermee bedoel ik: erin vallen is gevaarlijk. Er stonden ook al borden dat er al wat dodelijke ongelukjes waren gebeurd met kinderen. De kinderen dit even voorgelezen en uitgelegd dat ze voorzichtig moesten zijn en op pad.
Toen hoorden we iemand zeggen dat deze zojuist een beer had zien oversteken op het pad. Dus we hebben even de pas versneld en jawel tussen de bomen door op ongeveer tweehondert meter van ons vandaan liep de zwarte beer rustig te wandelen. Super gaaf. Het blijft toch heel speciaal een dergelijk der in het wild te zien. De kinderen vonden het ook geweldig.
Nadat de beer bijna buiten zicht was zijn we doorgelopen naar een inderdaad mooie waterval. Genietend van de waterval hebben we wat gedronken e zijn vervolgens de zelfde route weer terug gelopen. Op weg naar Clingmans dome gegaan wat de hoogste berg van de Great Smokey Mountains is. Onderweg waren de kinderen ingestort dus het was stil op de achterbank. Boven gekomen de auto geparkeerd en Thomas was zo moe dat hij liever in de auto bleef slapen. Na een paar minuten had hij zich bedacht en ging toch liever wel mee. Het uitzicht viel tegen. Dit lag aan het weer, het was te mistig. Weer in de auto en verder op weg naar Dillard (niet te verwarren met de Dillard's).
We hadden een kamer bij de Knight's Inn geboekt dit bleek een zeer ruime kamer te zijn. Met een heerlijk zelfs wat koel zwembad (deze temperatuursbeoordelig is door onze thermospecialist Niels gedaan). Vervolgens brood met soep gegeten en nog Toy Story Yatzee gedaan met de heren Thomas had gewonnen tot ergernis van Niels die eigenlijk al vond dat Thomas niet mee mocht doen. Nog wat tv gekeken en de heren op bed gemopt. Morgen weer een dag.

1 opmerking:

  1. Hoi Nelisjes,
    Heerlijk jullie reis te kunnen volgen! Wij zijn weer terug van Canada. Dus, nu het gewone leventje hier weer begint, is het heerlijk nog even in de States jullie te volgen.
    Wat een sensatie, een beer te zien!!
    Heel veel plezier en schrijf ze! (Komen er geen foto's bij?) :)
    Groetjes, Jeanny

    BeantwoordenVerwijderen